Gryter

Gryter

Kyckling i dillsås

Kyckling i dillsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g kycklinglårfilé 400 g morötter 2 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl vatten 1/2 dl vispgrädde 1 hönsbuljongtärning 2 msk ättiksprit (12 %) 1/2 tsk salt 1 dl finskuren dill 150 g strimlade salladsärter Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kycklingkalops

Kycklingkalops

Ingredienser Portioner. 4 500 g kycklinglårfilé 2 morötter 1 purjolök 1 msk smör 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning 1/2 tsk krossad kryddpeppar 2 smulade lagerblad 1 tsk kinesisk soja 1/2 msk vetemjöl ev salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Dillkött

Dillkött

Gör så här Skala morot och löken. Dela och tvätta purjolök. Skär morot, lök och purjolök i stora bitar
Kreolsk kalops

Kreolsk kalops

Kreolsk kalops – köttgryta med mycket smak av tomat och en viss beska av citron. Receptet på kreolsk kalops är hämtat från ett gammalt nummer av Allt om Mat – ja ändå från 1993
Biff stroganoff

Biff stroganoff

500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t
Fläskgryta i krämig pepparsås

Fläskgryta i krämig pepparsås

Tips till kvällen, en krämig fläskgryta med förslagsvis ett glas rött. Gott en fredagskväll men funkar även en helt vanlig vardag, med mjölk
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Ingredienser Portioner. 4 1 kg nötkött t ex bog eller högrev (à 1 1/2 kg med ben) 200 g morötter 2 gula lökar 1 msk smör 1 msk olja 2 msk konc kalvfond 2 lagerblad 12 kryddpepparkorn 2 msk vetemjöl 1 liter vatten ca 2 tsk salt vitpeppar Till servering kokt potatis inlagda rödbetor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5

Oxgryta med Chorizokorv

1. Gör så här. 2. * Skär högreven i 3x3cm bitar. 3. * Bryn dem i en gryta med lite olja och smör. 4. * Krydda med svartpeppar
Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Gör så här. Dela kycklingbitarna i 2 delar. Skär korven i skivor. Tärna paprikan. Fräs korv och kyckling i smör i en gryta
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. Passar helt utmärkt när det är kallt ute. Gör dubbel sats så har du för fler kalla dagar
Het fransyska

Het fransyska

Det här är en gryta som har följt med några år och som vi gjorde igen nu under påskhelgen. Den bröt av bra mot all påskmat och kan ätas både till vardag och fest, sommar som vinter
Kyckling i röd curry

Kyckling i röd curry

Strimla kycklingen och skär grönsakerna i fina bitar. Bryn kycklingen i en kastrull. Slå på kokosmjölk och fond