Sylt o chutney

  • 9 Recept

Plommonchutney

Till slut komhon på den fiffiga idén att göra plommonchutney på dessa omogna frukter. Våra grannar har ett plommonträdoch just i år hänger det hur många plommonsom helst på det
Chutney- igen

Chutney- igen

Jag har gjort ännu en chutney denna gången bara en vanlig finfördelad plommonchutney. Jag gjorde två st förra veckan, men dom har så mkt smak att dom är väldigt begränsade när det kommer till användningsområde
Plommonchutney

Plommonchutney

Häromdan fick jag för mig att jag skulle prova att göra plommonchutney. Plommonperioden är kort men intensiv
Plommonchutney

Plommonchutney

mognaplommon. råsocker. krossade valnötter. Skölj och kärna ur plommonen • Skär dem i mindre bitar ochlägg dem i en kastrull • Skala och hacka löken • Skölj, kärnaur och finstrimla chilin • Lägg lök och chili i kastrullen ochtillsättsocker, vatten och vinäger • Låt koka upp och sjudaunder lock i cirka 45 minuter • Smaka av med salt • Tillsättvalnötter och häll upp på varma, steriliserade burkar • Hålleri kylskåp i cirka 6 månader
Plommonchutney

Plommonchutney

Slå upp chutneyn på rena burkar och kyl den. Lägg plommonen i botten på kastrullen, lägg i alla andra ingredienser ovan
Sylta och safta

Sylta och safta

Jag försöker syltaoch safta så mycket jag kan. Den årstid jag gillar bäst på året är sommaren. Syltoch marmelad ser jag alltid till att göra
Plommonsylt med vanilj

Plommonsylt med vanilj

Visst är det lite roligt med lite annorlundasyltocksåoch inte alltid jordgubb eller hallon =. Ja, hur blev nu sylten