Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Inför kommande helgs festligheter har jag bakat biskvier. Små godingar som jag bakat många gånger. Den här gången med alla gästers preferenser i åtanke blev de mer åt LCHF-hållet
Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form
Börja med att blanda ihop grahamsmjöl,vetemjöl, salt,bakpulver, smör och mjölk till en deg. Arbeta degen lätt och kavla ut, lägg i formen och grädda i ugnen på 225 grader i 10 minuter
Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta