Mina favoriter

Mina favoriter

  • 19 Recept
Mina favoriter
Hög tårtbotten

Hög tårtbotten

Steg nummer ett när jag bestämmer mig för att baka en tårta. baka tårtbotten. Man kan baka den flera dagar innan och frysa in den eller baka och fylla den samma dag den ska ätas
Hemmagjord Baileys - Ojojoj!!!

Hemmagjord Baileys - Ojojoj!!!

Där kommer bara the best of the best att hamna, bland mina recept av lite sötare karaktär. Alltså jag tror jag dör lite, så gott är det här
Fylld köttfärslimpa

Fylld köttfärslimpa

Låt ströbrödet svälla i mjölken i 10 minuter. Tillsätt färs, scharlottenlök, ägg, salt och peppar och blanda väl
Nordpolspäron

Nordpolspäron

Häll likören i ett highballglas. Fyll på med päronsoda och is, eller ställ den i frysen en liten stund
Het äpple/kanel drink

Het äpple/kanel drink

Värm upp juicen med kanelstången, låt sjuda en stund. kan stå på ett tag, då blir det mer smak av kanelen
Fläskfilé i krämig rosépepparsås

Fläskfilé i krämig rosépepparsås

Riktigt god gryta blev det i fredags, som jag inte hann visa. Rosépeppar är inte bara vackert utan mjukt pepprigt till köttgrytor, passar barn
Biskvier LCHF-style

Biskvier LCHF-style

Inför kommande helgs festligheter har jag bakat biskvier. Små godingar som jag bakat många gånger. Den här gången med alla gästers preferenser i åtanke blev de mer åt LCHF-hållet

Ugnsstekt picnicbog med timjan och äpple

Sätt ugnen på 150 grader. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena i kvartar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med lök och äpplen i botten av en ugnssäker form
Tacospaj

Tacospaj

Börja med att blanda ihop grahamsmjöl,vetemjöl, salt,bakpulver, smör och mjölk till en deg. Arbeta degen lätt och kavla ut, lägg i formen och grädda i ugnen på 225 grader i 10 minuter
Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Mustiga grytor och smaskiga efterrätter

Ta en deciliter mindre om du har ett fylligt vin annars blir det en aning för dominant smak. När vi nu befinner oss mitt i vintern och med ett par minusgrader ute känns det rätt med en härligt gryta
Gnocchi med kycklinggryta

Gnocchi med kycklinggryta

Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hälla av vattnet och pressa potatisen
Dillkött à la Per Morberg

Dillkött à la Per Morberg

Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Koka upp köttet en gång i kallt vatten för att blanchera det. Häll av just när det kokat upp
Rosmarinmarinerad fläskfilé

Rosmarinmarinerad fläskfilé

Sätt ugnen på 125°g. Putsa filéerna fria från hinnor och bryn dem runt om i Milda i en stekpanna. Lägg sedan över köttet i ugnssäkra formar
Tunnbrödsrullar med tonfiskröra

Tunnbrödsrullar med tonfiskröra

6 kokta potatisar. 2 burkar tonfisk. 2 dl ört creme fraiche. 2 msk majonnäs. 1 msk sweet chilisås. ½ tsk salt. nymald svartpeppar
Kaffe- och vaniljpannacotta

Kaffe- och vaniljpannacotta

Lägg gelantinbladen till båda pannacottasortern i blöt i kallt vatten i olika kärl. Kaffepannacottan. Koka upp grädde, farinsocker och pulverkaffe

Morötter med koriander och lime

Morötter är underskattade – de är så lätta att göra och kan med enkla handgrepp piffas upp till ett supergott tillbehör till nästan vad som helst