Denna har jag gjort mycket av!
Har modifierat lite eftersom den blev jättestark plus att mängden salt är orimlig.
Här kommer min variant:
Soppgrund som man fryser in.
Lägg i en långpanna:
1.5-2kg tomater delade i 4 bitar (om tomterna är normalstora).
6 vitlöksklyftor
1 stor rödlök som är klyftad
1 dl rapsolja
Blanda runt och in i ugnen att rostas lätt i 50-60 minuter i 175˚.
Häll allt (inklusive spadet) i mixern och kör tills den är slät. Tillsätt även 2 tsk salt, 1 msk torkad persilja och 3 msk socker.
Häll upp i ett par plastburkar och frys in, det bli ca 1,5 liter.
När det är dags att tina upp och äta, tillsätt även 3-4 dl vispgrädde, 2 dl vitt vin, vatten om den är för tjock, mer salt efter smak. Tillsätt även chilipulver eller vitpeppar om man gillar mer hetta. Småputtra i 15 minuter.
Serveras med en klick creme fraiche.
(Min fru sa att denna soppa är den godaste tomatsoppa hon ätit i hela sitt liv)