bröd

bröd

  • 45 Recept
frörutor

frörutor

Ingredienser 4 ägg. 3 dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg. 1½ tsk salt. 1 msk bakpulver. 9 dl havre- eller bovetemjöl
Tekakor Med Havregryn

Tekakor Med Havregryn

Vad du behöverTekakor med havregryn2. 5 dl havregryn2. 5 dl Mjölk1 dl Vatten50 g Smör25 g Jäst1 msk strösocker2 msk ljus sirap0
Grytbröd, enkelt å så gott!

Grytbröd, enkelt å så gott!

förrutom lite bak förstås  För många herrans år sedan bakade min svärmor detta brödet, som jag i min tur fick ärva receptet till
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Täck med folie när bröden precis börjar få lagom färg, efter ca halva tiden
Matsäcksfrallor

Matsäcksfrallor

Ta ut frallorna och lägg över dem på ett brödgaller eller ett rent ugnsgaller. Hoppas att ni hade en trevlig midsommarafton i går trots kyla och regnrusk
Världens godaste fröknäcke

Världens godaste fröknäcke

Brödet är hur enkelt som helst att göra. Ta ut brödet och skär i valfria storlekar. Låt bröden svalna något och lossa dem försiktigt från bakplåtspapperet
Hamburgerbröd och korvbröd

Hamburgerbröd och korvbröd

För det mesta bakar jag egna hamburgerbröd och korvbröd. Oftast gör jag dubbel sats deg och bakar både hamburgerbröd och korvbröd på samma gång, för de passar utmärkt att frysa
Kardemummadoftande granola

Kardemummadoftande granola

Det godaste jag vet att toppa min yoghurt med är granola. Att göra sin egen granola är dessutom busenkelt och känns riktigt lyxigt
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

Briocher är ett franskt bröd som innehåller kopiösa mängder av smör och ägg. De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka
Formbröd, glutenfritt o Lchf

Formbröd, glutenfritt o Lchf

Testar att baka lite annorlunda bröd, detta bröd är både glutenfritt och passar de som äter Lchf. Formbröd
Lchf Godaste Brödet

Lchf Godaste Brödet

Bröd och Bullar. Det här är det godaste brödet, enligt mig och min familj. Kryddningen av brödet varierar jag mellan brödkryddor, kryddblandningen sju kryddor
Mjukkaka i stekpanna

Mjukkaka i stekpanna

1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg. 2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar
Stora, fluffiga frallor!

Stora, fluffiga frallor!

Ikväll bakade jag frallor med manitoba cream-mjölet. Ni vet mjölet med extra jäskraft. Och naturligtvis så passar den jäskraften extra bra till vanliga, enkla, ljusa frallor
Kavring

Kavring

Det här är ett jättegott, saftigt och tåligt bröd. Ett av familjens favoritbröd. Under de två långa jästiderna och när bröden gräddas brukar jag baka något annat