Evas kokbok

Evas kokbok

  • 8 Recept
Schweizernöt kaka

Schweizernöt kaka

Denna kakan är så god. En favorit. Äldsta dotterns kompis skulle komma så jag bakade denna till ändamålet
Mjuk kaka i tre lager

Mjuk kaka i tre lager

Kaka med en kokosbotten, ett frukt- eller bär lager toppat med en hasselnötsmaräng. Till sylt fungerar vilken puré som helst, men även en chiakräm fungerar bra
GLUTENFRIA KAKOR

GLUTENFRIA KAKOR

Det här med att hitta nya varianter av redan favoriserade recept är roligt. Ni vet, sådana tillfällen då en bara får feeling i köket och precis allt blir helt delikat
Superlätt kaka

Superlätt kaka

Blanda ihop allt till botten & häll i en smörad & bröad långpanna. Blanda sedan resten & bred ut på bottensmeten
Silvia kaka

Silvia kaka

En kollega bjöd på fredagsfika innan semstern och det var just silviakaka. Supergod, saftig och väldigt söt

Kronans kaka

Receptet på ”Kronans kaka” ska ha förekommit i tryckt form redan 1903 i Hemmets kokbok och man kan förstå att den blev populär en lång tid efter det
Kaka med chokladhavreströssel

Kaka med chokladhavreströssel

Den här kakan jag har bakat många gånger, smaksatt antingen med kakao eller kanel. Det är den mest populära mjuka äggfria kakan och då har jag bakat många äggfria kakor
Biskvikaka i långpanna

Biskvikaka i långpanna

Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i sockret och den malda mandeln. Häll i en smord långpanna. Grädda i 200 g ca 15 min