Bröd

Bröd

  • 5 Recept
Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Rågsiktsbullar, Grahamsbullar & Bakeoff

Här kommer två lika men ändå  olika bröd. Ett Rågsiktsbröd, ett Grahamsbröd och samma utbakning. Täck med bakduk och låt bröden jäsa färdigt på dragfri plats ca 25 minuter
Grahamsbullar

Grahamsbullar

Ugnsvärme. 250 grader. Värm vatten, margarin och sirap till 37 grader. Smula sönder jästen i en degbunke, slå över degvätskan och rör om
Snabbfrallor

Snabbfrallor

Bröden sätts in i kall ugn, 200°. OBS. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll ner det ljumma vattnet och rör om tills jästen är upplöst
Grova frallor

Grova frallor

Blanda ner grovt rågmjöl, grahamsmjöl, mörkt lantbrödsmjöl, linfrö och solrosfrö. 2 dl mörkt lantbrödsmjöl
Snabbakat rågsiktsbröd

Snabbakat rågsiktsbröd

Stjälp upp det nygräddade brödet ur formen och låt det svalna inlindat i bakduk. Njut av hembakat bröd