Börja med att läsa hela receptet, du har inte tid att läsa när du väl börjat. Förbered med att olja en marmorskiva och tag också fram en degskrapa och en kraftig sax som också oljas in
Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull
Varje år gör jag minst en ny sort utöver mina klassiska favoriter men jag tippar på att det i år kommer bli extra många nyheter utöver knäck, kolor, fudge och annat
Överst på fatet ligger lakritskola, som har hamnat överst bland minafavoriter. Då var det fredag, och denna vecka har verkligen varit fullspäckad, så det ska bli härligt med helg
Blanda alla ingredienserna i en vid tjockbottnad kastrull. Koka blandningen under omrörning tills den håller karamellprovet (några droppar av smeten som hälls i kallt vatten skall stelna och kunna brytas sönder)