Bröd

Bröd

  • 14 Recept
Lättbakat vitt lantbröd

Lättbakat vitt lantbröd

Låt bröden kallna på galler under duk om du vill ha en mjuk skorpa annars utan duk, då blir skorpan hårdare
Saftigt bröd med äpple eller rödbetor

Saftigt bröd med äpple eller rödbetor

Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter
Saftigt bröd med äpple och kanel

Saftigt bröd med äpple och kanel

Äppelbröd med egenodlad paprika och persilja. Ett fantastiskt gott och lättbakat äppelbröd. Äppelbröd med kanel
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Nyttigt bananbröd

Nyttigt bananbröd

Precis som detta bananbröd. Den kan både ätas till frukost och mellanmål, gärna med nötsmör eller ost på, och den kan ätas som fikabröd eller till efterrätt med någon god vaniljhistoria och bär

Lätta laxpiroger!

Degen. Blanda vetemjöl, smör och keso till en grynig deg. Kavla ut degen och måtta ut runda bitar. Fyllning
Surdeg på vete

Surdeg på vete

Dag 1. Mixa 2 dl vatten och 2 ½. dl vetemjöl så att degen blir slät. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Jag bara älskar rågsiktsbröd. Hemmabakat bröd är en riktig lyx tycker jag och det blir så mycket trevligare att äta frukost, när man vet att brödet inte innehåller massa konstiga konserveringsämnen
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

½ dl brödsirap. Rågsiktsbröd 2 limpor Du behöver. 50 gram smör 6 dl mjölk (vatten funkar också bra) 1 påse torrjäst eller 50 g färskjäst 1 msk salt ½ dl brödsirap 11-13 dl rågsikt Gör så här
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Tillsätt resten av degvätskan, salt, sirap, brödkryddor (om du använder hel fänkål och anis stöt dem i en mortel), och nästan allt mjöl
Rågsiktsfrallor

Rågsiktsfrallor

Jag bakar ganska ofta rågsiktskakor, och barnen tycker så mycket om dem att de kallar dem för mammabröd
Kesofrallor

Kesofrallor

Blev kesofrallor idag. Supergoda och lite grövre. Rekommenderas varmt. ). 50g smält smör. 5dl mjölk. 50g jäst. 2 dl grahamsmjöl 
Morotsfrallor med solrosfrön

Morotsfrallor med solrosfrön

Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1
Bananbröd på jäst

Bananbröd på jäst

Ett lite annorlunda bröd som är ett mellanting mellan söta fikabullar och matbröd. Detta brödet är gott bröd som håller sig färskt länge