Laga en god gratäng med smak både Sverige och Italien. 4 portioner. 300 g penne 1 msk olivolja 2 kycklingfiléer 3 dl kantareller eller annan god svamp 2 msk smör 2 vitlöksklyftor 5 dl matlagningsgrädde 10 soltorkade tomater i olja 1 dl hackad färsk basilika 100 g mozzarella, riven 50 g riven parmesan
Fräs strimlad purjolök och vitlök i olja. Tillsätt salt, peppar, timjan, vatten, saffran, fond, vin, matlagningsgrädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter
Bakade ett nytt sorts bröd häromkvällen, som är helt utan mjöl. Och så gott det blev, så nu ligger det färdig skivat i frysen, och bara ta fram så många skivor man vill ha
Nu har jag äntligen tid med lite vila o återhämtning efter en dag på språng. Så nu tänker jag inte resa mig upp från soffan nå mer - förutom för att gå till köket för att fixa te