Kött

Kött

  • 5 Recept
Fläskfile med apelsin & senapsfrön.

Fläskfile med apelsin & senapsfrön.

8 portioner. 1,2 kg fläskfilé 2 apelsiner 3 finhackade vitlöksklyftor 1 msk ljusa senapsfrön 1 msk flingsalt 1 tsk grovmalen svartpeppar 1 msk olivolja Finriv skalet av apelsinerna (endast det orangea) över en skärbräda
Fläskfilégryta med krämig balsamicosås

Fläskfilégryta med krämig balsamicosås

Jag använder nästan alltid fläskytterfilé istället för fläskfilé för jag tycker det blir lite mer kött att jobba med än vad det är med fläskfilé som man oftast får ta bort halva ungefär
Fylld fläskfilé på två olika vis

Fylld fläskfilé på två olika vis

Skär sedan ett snitt längs med filén, fläk upp den och platta till så det blir en platt köttbit. Lägg valfri fyllning på köttet och rulla sedan samman köttet från långsidan
Fläskfilé i grönpepparsås

Fläskfilé i grönpepparsås

Skär köttet i skivor. Bryn köttet, löken och svampen i smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Koka upp och lägg i köttet, löken och svampen
Helstekt fläskfilé med zucchinigratäng

Helstekt fläskfilé med zucchinigratäng

Lägg över köttet i en ugnsfast form. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°