3 rödlökar. 1Ättikslag. 1 dl socker. 11,25 dl ättiksprit (12%). 11 tsk salt. 11 msk senapsfrönMät upp socker, ättika, salt och senapsfrön i en kastrull och koka upp samt rör så att sockret löser sig
Handskar på, något jag missade vid skörden, skiva, skiva, skiva. Sen gäller det att hålla andan innan spisfläkten hinner suga ut den första pusten av chili
Chili är gott till väldigt mycket, och i inlagd form blir det än mer användbart. Dock är det så att det är ofta riktigt, riktigt dyrt att köpa färsk chili, priser upp mot 500 kr/kg är inte alls ovanliga för dessa läckerheter
Då var det dags för inläggning igen, och denna gången föll valet på chili. Annars brukar det väl bli lite mer säsongsbaserat så som gurka eller rödbetor, men eftersom chili inte har någon speciell säsong här i Sverige så kan man lägga in det lite när man vill
1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Eftersom den första underbara snön har fallit från himlen så kanske det är försent för detta inlägg då svampen i skogen fryst, men jag gör ett försök i alla fall