Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut degen på ett bakplåtspapper på en plåt. Grovhacka valnötterna. Bred kvarg på degen och strö över riven ost, nötter, rosmarin och flingsalt
Rulla ut smördegen och strö den rivna grönmögelosten över halva, vik över andra halvan och strö krossade pepparkakor över halva, vik över den halvan och kavla ihop lite
7. Vad passar bättre än en kopp rykande het glögg i denna kylan. Till glögg är det gott med pepparkakor men många av oss har också upptäckt hur gott det är med ädelost till
God morgon. Hade ni en bra lucia igår (tror de flesta tjuvstartade fast det är på söndag egentligen). Tycker alltid det är så stämningsfullt att titta på Tim och Stellas luciafirande på skolan
Samma gamla burkar. Håll ut, för jag har faktiskt just idag införskaffat lite ny rekvisita. Jag bakade parmesankex med kummin till en kantarelsoppa tidigare i höstas
Till helgen har jag tänkt att vi ska provsmaka på årets glögg. Det finns många små goda tilltugg till glöggen och jag har tänkt dela med mig av mina favoriter
Förra året när jag bloggade om min mjuka pepparkaka kunde den uppmärksamme (faktiskt till och med den som ser riktigt dåligt) konstatera att det låg något mer på det där kakfatet än bara mjuk pepparkaka
De här marängerna är något av det bättre jag hittat på. Pepparkakssmulorna smälter i ugnen ihop inuti marängen, som får ett frasigt yttre, men ett inre som smakar seg och sockrig pepparkaksdeg
Så här till jul är det mysigt att bjuda sina vänner, släktingar eller kollegor på lite glöggmingel. Det kanske är fler än jag som tycker det är svårt att komma på något att bjuda på till glöggen