embassyopen
Embassy Opens finalister klara!

Embassy Opens finalister klara!

Kvaltävlingen i Embassy Open är nu klar och de två finalisterna blev Joel Åhlin och Viktor Lejon. Joel Åhlin är köksmästare på Linje Tio, en krog som erbjuder det rustikt lantliga blandat med det sofistikerat urbana. Viktor Lejon arbetar på Operakällaren och var med om att ta tillbaka stjärnan till den anrika Stockholmskrogen.

Deltävlingen hölls under GastroNord på Stockholmsmässan i Älvsjö och sändes live via myTaste.nu. Åtta fantastiska kockar tävlade i om att skapa japanska matupplevelser med svenska råvaror.

Kockarna kunde välja att göra sin varma rätt med Fläsklägg eller Gös. Innehållet i varukorgen för varmrätten avslöjades en månad innan tävlingen och var sammansatt i samarbete med en av våra starkaste lysande kockar inom gebitet för japanska matupplevelser, Frida Ronge.

Råvarorna till den kalla rätten avslöjades först på plats vid start. Detta satte kockarnas kreativitet på prov och ökade stressnivån då tiden blev knapp. Viktor valde att arbeta med röding till den kalla rätten och gös till sin huvudrätt. En tartar på ren blev Joels starträtt, följt av huvudrätten med gös.

En kräsen och namnkunnig jury fanns på plats. Stefano Catenacci, Tove Oskarsson, Åke Nordgren, Jens Linder samt Fredrik Larsson hade en krävande uppgift i en mycket jämn tävling.

Resultat:

1. Joel Åhlin, Linje tio
2. Viktor Lejon, Operakällaren
3. Martin Brag, Brag & Frodell Mat
4. Leo Frodell, Brag & Frodell Mat
5. Nils Messer
6. Anders Tegnér, Haugen Gruppen
7. Domenico Guranaccia, Nami i Varberg
8. Robert Melin, Catering Allt

Tävlingen leddes av Görel Crona som på ett fantastiskt sätt intervjuade de tävlande, juryn och publiken.

Populära recept