Ett snabbt och enkelt brödbak. Saftigt bröd i långpannan. Strö lite mjöl över brödet och skär 20 rutor. Nagga brödet och låt det jäsa under bakduk i 30 minuter
Man kan pensla med vatten eller sirapsvatten när man tar ut bröden efter gräddningen om man vill. Smält jästen med lite ljummet vatten (37 grader) sedan resten tillsammans med farinsocker
Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Sätt ugnen på 200 grader och låt bröden jäsa ytterligare 30 minuter under bakdukar. Grädda bröden längst ner i ugnen i 25-30 minuter
Frys in de som inte skall ätas upp omedelbart - saffransbröd torkar fort. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
Något som jag tycker är riktigt mysigt en ledig dag är att njuta av nybakade bullar till frukost… En helgfrukost med varma frallor och gott pålägg är en riktigt bra start på dagen tycker jag, och doften av det varma brödet brukar ligga kvar länge i köket
Idag blev jag sugen på att baka bröd igen, så jag bakade dom här frallorna. ) Jag tyckte konsistensen på dem blev jättebra, men jag är inte så förtjust i kryddigt bröd