bak

bak

  • 6 Recept
Mammas bröd

Mammas bröd

När vi var små, jag och storebror var vi bortskämda med hembakat, ganska ofta faktiskt. Här har jag bakat det bröd som min mamma ofta bakade när jag var en liten Nettan
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Himmelsk äppeltosca

Himmelsk äppeltosca

Men äpplen är även väldigt billiga att köpa just nu (om man inte har egna) och då ska man passa på och baka gott med äpplen
Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Uppdaterat recept: Grova rågkakor

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. (Den runda degbiten du tryckt ut och tagit bort kan du göra en liten bulle av tillsammans med de övriga eller också baka in i de degbitar du ännu inte bakat ut
Grov Rågkaka

Grov Rågkaka

Ta upp degen på bakbordetoch dela den i 8 bitar • Forma till runda bullar ochkavla ut dem till runda kakor, cirka 15 cm i diameter • Naggadem väl • Låt kakorna jäsa övertäckta på plåtar klädda medbakplåtspapper i cirka 30 minuter • Värm ugnen till 225° ochgrädda bröden i mitten av ugnen i 12–15 minuter • Låt svalnapå galler under duk
Grova rågkakor

Grova rågkakor

) Varsågoda, börja baka. Låt nu degen jäsa i en timme under bakduk. Klä en plåt med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och knåda igenom den