Ädelostsås eller Gorgonzolasås Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden receptfavoriter.se
Brunsås – recept - Mitt kök Så här gör du 15 minuter Smält smör på medelvärme, vispa i vetemjöl mittkok.expressen.se
Whiskysås à la ArneHemligheten med såsen är att offra lite av whiskyförrådets godaste flaska. Den ska vara riktigt rökig, något Islay-sorterna är kända för. Varför såsen heter Arne? Förklaringen är att Mats heter Arne som andranamn – ett ganska diskret sätt att uppkalla en maträtt efter sig själv. Servera såsen till kött av antingen det finare slaget som oxfilé eller det enklare slaget som pannbiff . 1. Skala och finhacka löken. Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Häll över 1 msk grädde när löken nästan är torr alltommat.se