Risgrynsgröt i ugn Sätt ugnen på 100°. Koka upp smör, vatten, ris, salt, mjölk och kanelstängerna i en stor gryta som tål ugnsvärme Matklubben.nu
Ugnsbakad fänkål med grädde och vin Det här receptet är helt klart ngt som kommer att lagas igen här hemma på Dansaretorp. Jag har inte använt fänkål så mycket Min stora feta matblogg
Ugnsbakad torskrygg med fänkål, tomater & aioli Min hyllning till det provencalska köket fortsätter. Här är det rena, enkla smaker som möts. Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat Vin mat & Alsace
Kokos- och päronkaka Ugn 200º. Blanda päronbitarna med vetemjölet. Vispa ägg och socker till pösig konsistens. Blanda med övriga ingredienser Matklubben.nu
Äppelcurd – ta vara på alla höstäpplen! Nu är det dags för ett curd-recept. Du vet väl om att jag har andra curdrecept på bloggen – bland annat vinbär, apelsin och citron, kika gärna in dem Alla Goda Ting
Persikomarmelad med ingefära Skålla, dela och kärna ur persikorna. Skär dem i bitar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt citronskal och -saft, syltsocker och ingefära Hemmets Journal