* Ta fram smöret i rumstemperatur ca 1 timme före tillagning* Skär av skälken på kronärtskockan * Skär citronen med skal i två delar, kocka kronärtskocka långsamt 30-50 minuter (känn att bladen lossnar) med en halv citron i vattnet* Ta bort skalet på bondbönorna och ta fram endast de stora fröna inuti* Rör ihop ingredienserna med smöret. * Koka upp lite vatten, koka bönorna i en kort stund, ca 3-5 minuter, häll av vatten
Den första av vårmånaderna är redan över och imorgon får vi minsann redan "lura dig vart jag vill". Jag ska jobba en hel del i veckan och sen är det påskhelg då vi ska vara iväg, så idag var min enda chans till en bara-vara-hemma-och-slappa-dag
Koka upp och låt sedan koka under lock på svag värme i 15 minuter. Medan jag ändå var i farten och plockade maskrosblommor för tillredning av marmelad passade jag på att plocka lite extra till ett sirapskok
Grädda kakan i ca 40 minuter, låt svalna och servera sedan. Det har inte hunnit bli så många “rabarberbak” denna försommar vilket är synd eftersom den ju är som godast nu
Nu gjorde maken en STOR laddning rabarber-sirap, självklart kan man göra mindre, men den bör stå sig ganska länge i kylen och sommaren har ju bara börjat, så