Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Denna sill brukar vara favorit bland sillarna på vårat julbord. 8 inlagda löksillfiléer (brukar ta 1 stor burk som är skuren i bitar)2 dl majonnäs1 dl vispgrädde½ dl silad lag från sillen3/4 dl Kalles kaviar½ tsk citronpeppar2 tsk strösocker10 droppar worcestershiresås2 knippor hackad dill20 cm fint hackad purjolök1
Till påsk måste man äta sill. Personligen älskar jag senapsill. Det här receptet på senapsill kommer från min mamma och den är faktiskt den godaste senapsill jag ätit
1. Häll av lagen från sillen peta bort kryddorna. Skär i mindre bitar. 2. Blanda med lök, crème fraiche, caviar, dill, gräslök och smaka av med salt och peppar
I Strömstad passade vi på att ta båten ut till det stilla sundet och fiska makrill i kvällssolen. För min del lyckades jag få fem fina makrillar på kroken under våra fisketurer
Fisk kan vara otroligt gott, men den kan också bli väldigt tråkigt om man tillagar den för länge. Jag brukar tillaga fisk i ugnen och kolla av med en termometer för att se att den inte blir för mycket tillagad
Vi äter fisk minst en gång i veckan, och det finns så många olika rätter att testa. Jag serverade fisken med potatismos, kokta morötter, skivad gurka och basilika