EBs

EBs

  • 7 Recept
Sagan om den mustiga älggrytan

Sagan om den mustiga älggrytan

Det var en gång en lördag i december, alldeles innan julen riktigt tagit fart på allvar. Köket var pyntat med tomtar, i köksfönstret hängde hjärtan och stjärnor och i krukorna blommade amaryllisarna för fullt
Gravlaxsås med Cremé fraiche

Gravlaxsås med Cremé fraiche

Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Smörstekt abborrfilé med kall örtsås

Finns det något godare än färsk fisk. Och då menar jag inte sådan som fiskats för några dagar sedan och, likt nästan all fisk som säljs här på östkusten, fått ta vägen över fiskauktionen i Göteborg
Karljohansvamppaj

Karljohansvamppaj

Karljohansvamppaj med fläsk och parmesanost. Efter att ha haft lite ”semester” över sommaren är vi återigen igång med våra veckoträffar där vi fikar eller äter middag
Kantarellpaj med brieost

Kantarellpaj med brieost

Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något. Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm
Ugnstorsk med dill & crème fraiche

Ugnstorsk med dill & crème fraiche

Milda smaker och lätt förnyad husman. Ugnstorsk med dill och crème fraiche är lätt att göra, lätt att gilla och faktiskt lätt att variera