Himmelske kålruletter - golabki Jeg har laget fantastisk gode kålrulletter. Det er kk-Mammaens oppskrift, men de ble nok litt annerledes enn originalen polsk mat på norsk vis
Polsk limpa En stor jättelimpa blir detta. Den passar bra att servera som tillbehör till en middag eller soppa. Limpan är allra godast nybakad Mina bästa recept och några till
Polsk svampsoppa med brödlock Blötlägg den torkade svampen. Färsk fungerar också, men har svagare smak. Fräs svamp och lök, späd med allt blötläggningsspadet Matklubben.nu
Polsk Rödbetssoppa Barszcz Skala rödbetorna & skär dom i halvcentimetersbitar. Skär morötter & palsternackor i mindre fyrkanter, purjon i halvcentimetersskivor Matklubben.nu
Keks wiejski Värm ugnen till 175 grader. Klä en stor kakform eller två små limpformar med aluminiumfolie och smöra folien Matklubben.nu