MATBRÖD

MATBRÖD

  • 8 Recept
Valnötsbröd på rågsurdegsgrund

Valnötsbröd på rågsurdegsgrund

Så var dagen kommen…eller snarare kvällen då jag bakar mitt första surdegsbröd ett bröd med val öster i och baserat på rågsurdegsgrund
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
SURDEG & BRÖD

SURDEG & BRÖD

Förra veckan satte jag en surdeg från grunden. Jag och yngsta familjemedlemmen (inte hunden) kallar den för sure Sture
Surdeg grundrecept

Surdeg grundrecept

Surdegen är bra för brödets struktur, smak och hållbarhet. Färdigt på 3 dagar IngredienserDag 1. 2. 5 dl rågmjöl2 dl vattenDag 3
Glögglimpor

Glögglimpor

Jag ville testa att baka matbröd med glögg i, så jag bestämde mig därför för att använda den sista glöggen i flaskan till att baka dessa limpor
Mormors bröd

Mormors bröd

Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Smält matfettet i en kastrull. Häll i vätskan och värm till fingervarmt, ca 37 grader. Lös upp jästen i en degbunke med lite av degspadet