Glutenfri

Glutenfri

  • 3 Recept
TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

TOSCAKAKOR (GLUTENFRIA)

glutenfri basmjöl. 1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix2 dl vatten 2 dl olja (rapsolja)150 gr grovriven mandelmassaToscaglasyr. 200 gr smör200 gr flagad mandel (2 påsar)200 gr strösocker½ dl mjölk4 msk ljus glutenfri basmjölGör så här
Frallor (glutenfria och LCHF)

Frallor (glutenfria och LCHF)

I förgår bakade jag glutenfria frallor som även funkar om du vill äta LCHF-kost. Asså jag har inte gått och blivit en ren LCHF
KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

KANELBULLAR (GLUTENFRIA)

150gr smör50gr jäst2msk fiberhusk5dl mjölk1dl ljus sirap1½dl kesella½tsk salt1dl strösocker2 paket sempers glutenfria mjölmix 500gr styckFyllning. Smält smör och häll i mjölken, värm till fingervarmtSmula ner jästen rör om så jästen löses uppTillsätt sedan fiberhusken och låt detsvälla i 10 minuterEfter 10 minuter tillsätter du resten av ingrediensernaSirap-kesella-salt-socker-mjölmixenArbeta i maskin i minst 10 minuterLåt degen sedan jäsa i 40 minuter under bakdukNär degen jäst färdigt tar du upp den på mjölat bakbord(mjölat med glutenfritt mjölmix såklart)Knåda degen så den känns smidig och dela den sedan i 2 delar, kavla ut degen och bred på smörströ över socker och kanel, rulla ihop den ochdela den i 20-24 bitar, lägg bitarna i bullformarsom du ställt på en plåt och låt jäsa ytterligare20 minuter under bakduk, gör samma sak med den andra deg bitenPensla bullarna med uppvispat ägg strö på pärlsockeroch flagad mandelGrädda bullarna i 250 grader mitten av ugnen i 10 minuter, sen är det bara att njuta av underbart goa mjuka härliga kanelbullar, för dom är jätte goa´ 150gr smör