Marmelad

Marmelad

Rårörd saft

Rårörd saft

Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Sätt till vatten, vinsyra och atamon
Röd vinbärsdricka

Röd vinbärsdricka

Rensa vinbären. Lägg dem i ett stor kastrull och häll pådet kokande vattnet och vinsyran. Ställ svalt i 3 dygn
Vinbärskräm

Vinbärskräm

Vinbärskräm. 1½ liter röda vinbär. 5 dl vatten. 2-3 dl socker. 3 msk potatismjöl + en skvätt vatten. ½-1 msk mald vanilj
Läskande måltidsdryck med smak av röda vinbär och krusbär

Läskande måltidsdryck med smak av röda vinbär och krusbär

Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Vinbärsgelé på röda och svarta vinbär

Vinbärsgelé på röda och svarta vinbär

Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Exakt samma ingredienser egentligen, bara lite andra mått
Marmelad.

Marmelad.

Jag älskar rabarbermarmelad, det har jag nämt tidigare. Vanligtvis brukar marmeladen få en jättefin röd färg av rabarbern, men den rabarberplantan jag skördar av på kolonilotten har bara gröna stjälkar och då blir färgen väldigt tråkig
Rabarbermarmelad med kanel

Rabarbermarmelad med kanel

Att koka en rabarbermarmelad med hjälp av syltsocker går fort. Marmeladen är jättegod till nybakade scones eller på ett knäckebröd med brieost
Julias Rabarbermarmelad

Julias Rabarbermarmelad

Ingredienser. 400 gram nyskördade rabarber. Knappt 300 gram syltsocker. 2 kryddmått ekologisk vaniljpulver
Rabarbermarmelad

Rabarbermarmelad

En enkel och snabb rabarbermarmelad brukar jag göra på syltsocker och vaniljstång. Blanda marmeladen med grädde och ha i en tårta eller till kladdkaka, till frosting till muffins, småkakor eller helt enkelt på mackan
Marmelad på röda bär

Marmelad på röda bär

Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull