Orientalisk mat

Orientalisk mat

Marockansk linssoppa

Marockansk linssoppa

1 brk krossade tomater. Lägg ner linserna, tomaterna och kycklingbuljongen och 7 dl vatten och låt koka i cirka 15-20 minuter. 1 brk krossade tomater
Tabbouleh med limekyckling

Tabbouleh med limekyckling

Hacka paprika, lök, tomat, persilja och mynta (det kan vara svårt att få tag i färsk mynta så jag brukar använda torkad, man får smaka av hur mycket man vill ha i)
Arabisk linssoppa

Arabisk linssoppa

Skönt också med röda linser som inte behöver blötläggas, bara att slänga ner i soppan som blir väldigt "matig"
Vinbladsdomla

Vinbladsdomla

Vinbladsdolma är en favorit maträtt till mig. Basmati). Lägg en matsked fyllning i mitten, vik in sidorna och rulla ihop bladet hårt från stjälkänden
arabisk pupulär salld  (tabole

arabisk pupulär salld (tabole

finhacka persiljan och tomaterna och löken. 8 tomater. pressa citronen. tillsett salt och peppar. servera kall ca 2kg persilja