Om en vecka börjar jag jobba igen, på vanliga jobbet alltså. Bloggen är ju ett jobb för mig också. Jag har eget företag och måste deklarera, fakturera, mm men min huvudsakliga sysselsättning är ändå att vara lärare
Tryck ut i en pajform. Ta ut pajdegen från ugnen. Häll över köttfärsen i pajskalet. Pajdegen3 dl vetemjöl 75 gr smör1/2 tsk salt1/2 dl vattenFärs2 små eller 1 stor lök, finhackad Ca 650 gr köttfärs 1 1/2 påse tacokryddaTäcke. Förgrädda pajskalet i 15 min
Det finns många olika sätt att göra pajbotten på – det gäller bara att vara lite kreativ och tänka utanför boxen för att hitta en bra botten som är fri från vetemjöl
En paj som serveras med vaniljglass smakar riktigt gott. Pajdeg. Vik pajkanterna över frukten. Låt pajen svalna och pudra över florsocker inför serveringen
Jag gillar gratänger av alla dess slag, men broccoligratäng är helt klart den bästa. Vanligtvis gör jag en helt vanlig variant med ägg och grädde i stanningen men förra veckan bjöd Bibbi på den här godbiten som hade bland annat lätt-créme fraiche och kvarg i smeten
Tryck ut den i en pajform. Häll fyllningen i pajskalet och lägg i de tunt skivade persikorna. Låt pajen svalna och pudra över med lite florsocker precis innan serveringen
Paj/Pie. Jag hade ett generöst gäng med jordgubbar här hemma så häromdagen bakade jag denna otroligt fräscha och goda sommarpaj med citron, jordgubbar och fluffig maräng
Denna laxpaj är underbart krämig och fräsch att servera nu till våren och sommaren. Pajdeg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord, rulla upp den på kaveln och lägg över den i pajformen
En liten goding till paj närmare bestämt faktiskt. Paj är min sambos favoritmat och skulle han få välja hade vi ätit paj till middag varje dag här hemma
Förra helgen testade jag att göra paj á la LCHF. Själva fyllningen är från ett recept jag tidigare lagt upp här på bloggen, men man kan ju fylla pajen med precis vad som helst
Super gott recept på en köttfärs paj. Denna paj är väldigt smakrik och krämig. Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel