Det var dags för fiskdag idag, med bacon- och parmesansmak. Jättegottrekomenderar det varmt. Jag använde färdiga portioner av torskrygg, men det går lika bra med hel fisk, dock förläng då tiden i ugnen
Blanda grädden med senap ochfiskfondoch häll den över laxen. Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten
Ta ut och tina laxen. Potatis. Skala potatisenochkoka i lättsaltat vatten. Citrongräddsås. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskaloch smaka av med citronsaft
Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Slå det över fisken. Svärfar och jag tog bröd för att suga upp det sista av såsen i gratängformen
Dagens fisksoppa är ett strålande exempel på just en sådan middag. Vi har sagt det förr, men vi säger det igen för det tål att upprepas, resterna som ligger skramlar runt i kylen och skafferiet levererar många goda recept och smarriga måltider
Lägg räkornaovanpå laxen. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Finhacka grönsakerna och blanda med räkorna. Det blev en enkel ochgodräkcocktail förra helgen. Tog de grönsaker jag hade hemma så tar vad ni har hemma ni också
Börja med att skala räkorna. En klassiker är en klassiker, så enkelt ochgottfortfarande. Nu är det bara att fördela de skalade räkornaochtoppa på med dressingen
Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv. Bottna fyra rymliga serveringsglas med sallad, varva räkorochavokado