6 dl vilket ger 3-4 portioner Nyponsoppa - en riktig höstdessert av färska nypon. Hemgjord nyponsoppa på färska nypon serveras med lättvispad grädde och hembakade små mandelbiskvier som en färgsprakande höstdessert
Det är inte så värst ofta som vi äter fiskpinnar i vår familj, men ibland händer det och då väljer jag fiskpinnar som är gjorda av fiskfilé, inte av malet "jagvetintealltvadsomkanvarai"
Vispa ägg, mjöl, salt och socker till en jämn smet. Tillsätt mjölken. Stek i smör. Putta med en stekspade från kant till mitt tills äggakakan har stannat och fått färg
Mmm. Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Åhh jag fullständigt älskar soppor. Barnen likaså - tacksamt nog. Måndagar är lika med fotbollsträning för ungarna och då måste jag vara uträknad in i det minsta
En oslagbar klassiker i husmanskostens värld är skånsk kalops. Så enkelt att göra klart allt och sen får det stå och puttra ett par timmar, sånt gillar jag