Hjortstek, pumpapuré, smörfräst grönkål & rödvinssås Hjort är ett otroligt gott, magert och ofta prisvärt kött. Det är perfekt att servera så här på hösten med olika tillbehör Katinkas Kitchen
Örtbakade tournedos med västerbottensbakelser/mos I helgen var jag på jakt efter en fin bit oxfilé och det vankades gäster till kvällen. På MAXI hittade jag bara tråkiga långsmala ”ändbitar” Matochbakverkstan
Potatisbakelse Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt Matklubben.nu
Oxfilé med ugnsrostad spetskål, bakade tomater och vitlökssmör Har ni testat att ugnsrosta spetskål. Om inte, är det ett hett tips. Nyttigt, enkelt och supergott. Passar till det mesta Tildas Kök och Vin
Oxfilé med parmaflarn Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkan på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 6 min. Låt kallna Arla