Bästa tipset för att få vardagsmaten att fungera. Åh vad det ska bli skönt med helg. Den här veckan har känts extra jobbig och lång eftersom jag inte har känt mig helt kry
Ca 6 portioner currygryta 3 st kycklingfilé (hacka i bitar) Ca 10-12 st champinjoner 2 röda paprikor En halv purjolök 1 vitlöksklyfta Ca 1 msk finhackad ingefära 5 dl cremefraiche 2 dl grädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde funkar bra, jag använder vanlig grädde) 1 msk curry 1 st hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong) 1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra) Svartpeppar Recept på vegansk currygryta hittar du HÄR
Matlagning blir alltid så mycket trevligare när man är fler som hjälps åt. Häll på kokosmjölk, grädde, tomatpuré, mango chutney, hönsbuljong, sambal olek, limesaft, soya och låt puttra en stund
4 port äggnudlar, 2 röda paprikor, 2 vitlöksklyftor, 1/2 purjolök, 600 g kycklingfilé, 2 msk matolja, 1 msk curry, 1 msk strösocker, 400 ml kokosmjölk, 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), salt och peppar, 1 lime. Relaterade 4 port äggnudlar, 2 röda paprikor, 2 vitlöksklyftor, 1/2 purjolök, 600 g kycklingfilé, 2 msk matolja, 1 msk curry, 1 msk strösocker, 400 ml kokosmjölk, 3 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), salt och peppar, 1 lime Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen