Matjessill med brynt smör, ägg. Låt sillen rinna av något och fördela den sedan på fyra tallrikar. Hacka äggen och strö sedan ägghack, lök och dill över sillarna
Den andra apelsinsillen jag gör. Till skillnad från den förra är detta mer av en traditionell sillinläggning, där apelsinen och kanelen utgör en intressant touch snarare än att ta över helt som smaksättning
Varva sill, purjolök, morot, gräslök, lagerblad, kryddpeppar, nejlikor och apelsinskal i en burk. Skölj av sillen och skiva den i 2 cm breda bitar. 1 st burk inläggningssill
Häll av lagen från sillen och skär den i bitar. Pressa 1 lime i sillagen och blanda med sill, limeskivor, och lätt mortlad mynta. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 1 pkt Abba Sill på 5 minuter i bit eller filé