Sylta Och Safta

Sylta Och Safta

  • 5 Recept
Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Inlagd smörgåsgurka, andra försöket

Nu blir det ett nytt försök, denna gång med en saltlag och ättikslag. Saltlagen för att få krispigheten och ättikslagen för att få till smaken
Barley Water med Havtorn - 5-årsjubileum

Barley Water med Havtorn - 5-årsjubileum

- läcker färg och underbar smak. 1 citron, skal och saft. Koka korngryn och havtorn med 5 dl vatten i ca 30 min. Tillsätt 3 L kokande vatten, citronskal och saft. Rör i 2 dl socker och rör till sockret löst sig
Saftsylt

Saftsylt

När man pressat juicen ur frukt och bär genom silduken kan man nämligen återanvända bärmassan som blir över till att göra en väldigt trevlig sylt

Flädermarmelad

Koka citronhacket i flädersaften och socker. Häll i små burkar och mumsa sedan när det kallnat på rostat bröd eller scons