Att temperera choklad är en konst, tidigare när jag gjort julgodis och smält choklad så har jag helt sonika stoppat in den i mikron och kört på tills den smält = fel
De är totalt ca 10 -12 st som jobbar där och jag tyckte att alla skulle få en liten julklapp. Nu kan jag äntligen skriva om det som har sysselsatt mej de senaste kvällarna
Här kommer ett recept till på julgodis. Receptet är hämtat från Monica Ahlberg med små justeringar. ca 12 bitar skumtomtar2 dl socker1 dl vispgrädde50 gram smör150 gram vit chokladBlanda ihop skumtomtar, socker, grädde och smör i en kastrull
Julfudge 3 dl grädde3 dl socker1 dl ljus sirapKokas till ca 120 grader. Tror att det är den här, en del kallar Maraboufudge, då använder man mjölkchoklad, men det tycker jag blir för sliskigt
Då var årets första julgodis gjord. . Det blev en chokladfudge, hälften med flingsalt och hälften utan. Skulle tagit allt med flingsalt då de redan är slut