min

min

  • 5 Recept
Älgwallenbergare med skirat smör

Älgwallenbergare med skirat smör

Leif Mannerström kan han. Åh, så gott detta var. Några små förändringar efter vad som fanns hemma dock. Rör snabbt samman 500 g älgkalvfärs, 3 äggulor och 1,5 dl vispgrädde
Vår kokboks surdegsbröd

Vår kokboks surdegsbröd

Lägg båda bröden på bakplåt och låt jäsa i 30min. Grädda nedre delen av ugnen i 45 min. Låt bröden vila under handukarna minst 15 min. Min vanligaste blandning är brödkryddor (färdigköpt blandning), 0,5 dl pumpafrön, 0,5 dl solrosfrön, 1dl linfrön och 1 msk loppfrö (psyllium frö)
Grekisk sås

Grekisk sås

Låt fräsa någon minut. Smula ner fetaosten och låt såsen småkoka ca 5 min. Mjukfräs lök och vitlök i margarin på svag värme i en kastrull
Stekt spagetti med kyckling

Stekt spagetti med kyckling

Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Bryn filéerna, salta och peppra efter tycke och smak. Tillsätt spagettin och låt den steka med tills kycklingen är färdig
Vildand (eller anka) med rösti, äpplen och chokladsås

Vildand (eller anka) med rösti, äpplen och chokladsås

8 mindre potatis. 1 ruta mörk, minst 70%, choklad. Placera sedan ankbrösten i en ugnssäker form och baka klart i 150 grader varm ugn, cirka 15 minuter (fettsidan uppåt). Låt vila invirad i folie 10 minuter före servering. 8 mindre potatis. 15 minuter