HälsoBröd

HälsoBröd

  • 6 Recept
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Ibland kan det vara skönt med ett bröd som inte kräver någon förberedelse alls, ett bröd som man bara rör ihop alla ingredienser och häller i formen och skjutsar in i ugnen med en gång
Monicas filmjölkslimpa

Monicas filmjölkslimpa

Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan ned filmjölk och sirap. Grädda i två smorda, avlånga formar (ca 1,3 l)
Enkel filmjölkslimpa

Enkel filmjölkslimpa

Det finns oändligt många varianter av filmjölksbröd. Det här brödet är min favorit när det ska gå snabbt att baka och jag inte har tid att vänta på några jästider
Hälsobröd (GI)

Hälsobröd (GI)

Värm ugnen till 200 grader. Blanda filmjöl och sirap. Rör ner resten av alla ingredienserna till en smet

Hälsobröd

(2 st)1 liter filmjölk1/2 dl vetegroddar1/2 dl kli1/4 dl kross (råg)3 dl rågsikt2 dl grahamsmjöl1 msk bikarbonat1 tsk salt1 1/2 dl mörk sirap7 dl vetemjölBlanda alla torra ingredienser i en bunke och rör sedan ner de blöta ingredienserna
Snabba hälsobrödet!

Snabba hälsobrödet!

I en evig tid var brödbak min stora akilleshäl. De jäste dåligt, blev hårda och kompakta. Då var räddningen filmjölksbröd, bara att röra ihop och skicka in i ugnen