Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Hur som helst, denna ovanliga smörgåstårta fick inte bara jag utan även 4 gäster ta del av. Sara har verkligen udda och spännande recept att dela med sig av
Här kommer ett recept på en utav mina Fredagsfavoriter, enkelt och ruskigt gott. 6 pers24 skivor formfranska3 paket bacon1 stor purjolök2 röda paprikor1 stor burk skivade champinjoner1 stor burk majs7 dl creme fraiche200 g philadelphiaostskivade tomaterriven ostgrovmalen svartpepparcayennepepparSkär bacon i små bitar, fräs i stekpannan
Varm smörgåstårta5 portioner16 stora skivor formfranska med kanten bortskuren250 gram rökt skinka i strimlor1 liten purjolök i strimlor (stek den lätt om du vill att den ska vara mild)2 hackade klyftor vitlök1 burk champinjoner hackad3 dl creme fraiche (jag tog lätt)1 ask boursinost med vitlökslat peppar4 ananasskivor i bitar4 tomater i skivorriven ost ca 2,5 dlBlanda creme fraiche ost purjo vitlök skinka och krydda
Skär bacon fint. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar