bröd

bröd

  • 2 Recept
Rågsurdegsbröd

Rågsurdegsbröd

Eftersom degen är väldigt kladdig är det enklast att använda bakplåtspapper så att brödet inte fastnar i formen
Rågbröd filmjölkslimpa

Rågbröd filmjölkslimpa

Lägg bakplåtspapper i de avlånga brödformarna så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formarna med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter. 2 brödformar. 3 tsk brödkryddor. 2 brödformar 9 dl filmjölk 2 dl mörk sirap 2 dl vetekross 2 dl rågkross 2 dl havregryn 5 dl grovt rågmjöl 6 dl vetemjöl 1 dl linfrön 1 dl solrosfrön 2 tsk salt 3 tsk bakpulver 3 tsk bikarbonat Valfri kryddning 3 tsk brödkryddor 1 dl hasselnötter 1 dl torkade fikon 1 dl russin