Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Fryst halloncheesecake

Fryst halloncheesecake

Här kommer recept på min "födelsedagstårta" från i fredags, som utlovat. För första gången testade jag mig på att göra cheesecake och det var inte sista gången
Maränger med choklad

Maränger med choklad

Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa 5-10 minuter till en blank fast smet
Kladdkakemuffins

Kladdkakemuffins

De här receptet har jag haft länge i min pärm och testat det också några gånger. De här med jag och kamera i stundens hetta brukar inte gå ihop och höll nästa på idag också missa det även idag
Turkiskt bröd

Turkiskt bröd

Turkiskt bröd. När vi var i turkiet så bjöds vi ofta ett vitt bröd med turkisk yoghurt till middag. Att något så enkelt kan vara så gott
Lättbakat bröd!

Lättbakat bröd!

Det bästa och godaste är ju ändå hembakat bröd. Tänk när man bakat sitt egna bröd, vad som helst för sort, och så har det nyligen kommit ut ut ugnen
SPENAT, FETA OCH TOMATPAJ

SPENAT, FETA OCH TOMATPAJ

4-6 PORTUGN 225°NÖDVÄNDIGHETERPAJDEG2 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl125 g rumsvarmt smör eller margarin2-3 msk iskallt vattenFYLLNINGca 350 g spenat1/2 rödlök1 vitlöksklyfta1/2 grönsaksbujongtärningca 10 soltorkade tomater1 burk marinerad fetaost (ca 150 g)ca 2 riven ost3 ägg3 dl matlagningsgrädesaltsvartpepparGÖR SÅ HÄRBlanda ihop pajdegen
Lax med kräftstjärtar

Lax med kräftstjärtar

Sätt ugnen på 225°. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper och krydda med citronpeppar. Låt kräftstjärtarna rinna av väl och blanda med créme fraiche, majonnäs, dill och gräslök
Ugnsstekt lax med fetaost

Ugnsstekt lax med fetaost

Det är alltid gott med fisk tycker jag och lax är enkelt att tillaga och variera. Det känns ju dessutom lyxigare än ett torskblock från frysen
Grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna

Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke eller dubbla plastpåsar ( mest praktiskt tycker jag)
Turkisk pide

Turkisk pide

Imorgon är det "Halv åtta hos mig" träff hos en av grannarna. Vi är åtta personer. Värdinnan gör efterrätt och huvudrätten
Köttfärspiroger

Köttfärspiroger

De här pirogerna åt jag alltid hos farmor, är nog 10 år sedan jag åt dom sist, men de är så goda, har aldrig testat att göra dom själv, men nu var det allt dags för de
Piroger

Piroger

Blanda ihop ingredienserna till degen ordentligt och ställ in i kylen att vila 1 timme. Gör under tiden köttfärsfyllningen
Turkiska piroger

Turkiska piroger

Börja med degen. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken och häll sen ner vätskan i bunken med jäst och blanda så jästen löser sig
Kinagryta med Lövbiff

Kinagryta med Lövbiff

Strimla lövbiffen, stek den sedan ordentligt med salt och peppar. Skiva den gula löken och lägg i den i pannan mot slutet, och låt den brynas lite