Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Blanda löken, grädden,sojan, potatisen och kryddorna innan färsen tillsätts. Smeten skall vara rätt saftig (nästan svåra att rulla) annars späd på med mer grädde, stek i smör
Sätt ugnen på 200°C. Skär vitkålen i småbitar och stek den i smör och sirap tills den blir mjuk. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Blev så sugen att jag var tvungen att slå slag i saken och veva ihop en smet
Måndag och återigen ny vecka. Ibland känns det verkligen som att veckorna flyger iväg. Tänkte lägga ut ett recept på en riktig vardagsfavorit för många
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmat fläsk också