Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Vanliga pepparkakor i femtieleva former i all ära men personligen föredrar jag denna variant. Dagen efter tar du fram degen och skär tunna kakor med hjälp av en vass kniv
det är en spröd liten kaka med kanel och socker på och den bara smälter i munnen när man äter den =) Den här gången när jag bakade de här kakorna blev degen verkligen perfekt, lättarbetad och smidig så det blev väldigt fina kakor den här gången också "Rasande eleganta" som Birgitta Rasmusson skulle ha sagt =)
Hittade ett recept på dessa Dumlekakor på Jennys matblogg som jag var tvungen att prova igår. Kakorna ska spricka lite av Dumlen och flyta ut innan man tar ut dem
200 g smör. 2 dl socker. 2 dl mjöl. 4,5 dl havregryn. 1 msk vaniljsocker. 1,5 tsk bikarbonat. 2 tsk kardemumma. Släng ihop ALLA ingred, rulla till valnöts stora bollar och lägg dom på en plåt med bakpapper
Jag kommer bjuda på ett mer ingående inlägg om allt det nya någon annan dag, för dagens inlägg tänkte jag tillägna kolakakor och Ramlösa Kvarn's nya mjöler