Fisk

Fisk

  • 10 Recept
Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Saffransdoftande fiskgryta med varm baguette

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fiskgryta 1 st gul lök(ar) 1 st salt 2 tsk honung 1 förpackning krossade tomater 2 msk lantbuljong , eller fiskfond, mjölkfri vid behov 1 l vatten 2 msk tomatpuré 0,5 tsk chiliflakes 1 paket saffran 2 msk olivolja 1 st fänkål 200 gram morötter 400 gram potatis(ar) 1 msk ingefära , färsk riven 3 st vitlöksklyfta(or) 500 gram laxfilé , tinad 0,5 kruka(or) persilja 0 st svartpeppar Tillbehör 1 förpackning bröd , mjölkfritt vid behov Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lax med saffran

Lax med saffran

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar
Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Vi har varit dåliga på att äta fisk i vår familj när barnen bodde hemma, många gånger berodde det på att barnen inte ville eller "inte" tyckte om fisk
Fiskgryta från Hawaii

Fiskgryta från Hawaii

Tina fisktärningarna lätt. Rör ner paprika, ananas, fisk och banan i grytan. Låt allt sjuda under lock ca 5-8 minuter eller tills fisken är ogenomskinlig. 1 pkt fisktärningar
Fisksoppa

Fisksoppa

Dela fisken i bitar och lägg ner i soppan och koka tills fisken är klar, ca 5 minuter. 1 st fiskbuljongtärning
Ugnsbakad lax med dill och räkor

Ugnsbakad lax med dill och räkor

Rör i dill och räkor, och häll över fisken. Strimla purjolöken och lägg i en smord form. Lägg laxen ovanpå och krydda med salt och peppar
Förälskade räkor II

Förälskade räkor II

Fräs lök och svamp i oljan. Rör ner mjölet och tillsätt tomaterna. Sjud grytan några minuter. Häll i creme fraiche eller grädde
Ugnsbakad lax i jättegod sås

Ugnsbakad lax i jättegod sås

Häll såsen över fisken. Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Detta gick snabbt och lätt att tillaga