Kladdig, kanelsmakande och absolut jättegod. 150 g smör 2 ½ dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kanel ½ krm salt 2 ½ dl vetemjöl 2 ägg pärlsocker att strö på Smält smöret i en kastrull och rör i övriga ingredienser
Jag har bakat årets första rabarberkaka som jag är grymt nöjd med. Om man inte har rabarber hemma, men är sugen på att baka går det lika bra att lägga äpplen eller päron på toppen
Dessutom är de super enkla att göra och behöver inte ens bakas i ugn. Jag bakade mina i en fyrkantig form på 10×15 cm och receptet räcker till ca 6 stycken stora eller 12 stycken små hälsosamma snickersrutor
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Vad än mamma kallade dem på 70-80 talet så är det rena nostalgitrippen att göra dessa läckerbitar. En tunn smet förvandlas till tjockt fluff-fluff som är helt uuunderbar