Rabarberglasstårta dekorerad med maräng och jordgubbar. 1. Rabarberkompott. Skala rabarber och skär i grova bitar. Lägg på plåt, strö över socker och pudra på potatismjöl Svt
Krämig rågstuvning 1. Koka rågen nästan klar i en liter vatten, enligt tidsangivelsen på förpackningen. 2. Finhacka lök och champinjoner Svt
Buljongkokt svedjerova 1. Skär av topp och botten på rovorna för bättre stekyta. 2. Smält smöret i panna, lägg i rovorna tillsammans med rosmarin och vitlök Svt
Pauls tunnbröd 1. Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader, slå över jästen och rör ut. 2. Blanda i sirap, socker, hjorthornssalt och salt Svt
Leftover Key lime pie 1. Värm ugnen till 165 grader. 2. Mixa bröd och kexrester till smulor i matberedare. Bind med rumstempererat smör Svt
Baked Goodies for May Day Till Valborg serveras i de finska hemmen, förutom mjöd, även munkar och struvor. I inlägget får ni recept på vanliga munkar, kokos-bananmunkar och struvor Hovkonditorn