Camilla Rätti
Camilla Rätti
Camilla Rätti
Har varit konditor över 20 år.Älskar att baka och göra mat på min fritid.
Finska specialiteter

Finska specialiteter

Krämig rågstuvning

Krämig rågstuvning

1. Koka rågen nästan klar i en liter vatten, enligt tidsangivelsen på förpackningen. 2. Finhacka lök och champinjoner
Buljongkokt svedjerova

Buljongkokt svedjerova

1. Skär av topp och botten på rovorna för bättre stekyta. 2. Smält smöret i panna, lägg i rovorna tillsammans med rosmarin och vitlök
Pauls tunnbröd

Pauls tunnbröd

1. Smula jäst i en bunke. Värm vatten och mjölk till 37 grader, slå över jästen och rör ut. 2. Blanda i sirap, socker, hjorthornssalt och salt
Leftover Key lime pie

Leftover Key lime pie

1. Värm ugnen till 165 grader. 2. Mixa bröd och kexrester till smulor i matberedare. Bind med rumstempererat smör
Baked Goodies for May Day

Baked Goodies for May Day

Till Valborg serveras i de finska hemmen, förutom mjöd, även munkar och struvor. I inlägget får ni recept på vanliga munkar, kokos-bananmunkar och struvor