I somras var jag hemma i Mölltorp där mycket av mitt korvintresse har sitt urspung och där min pappa, Torsten Fredén, fortfarande gör en hel del korv, bland annat en grynkorv som ännu i dag är en av de mest efterfrågade varorna på Fredéns ICA Nära
Växelhäxans julägg. Ja det va några tips till julbordet i alla fall. Rödbetsallad är ju bara så god testa gärna att göra nån av dom här varianterna, goda är dom bägge två beroende på om man tycker om pepparrot eller inte
Julbordets köttbullar brukar gå åt i ett nafs här hemma. Kryddpepparn för att det är jul förstås men också en skvätt D´Elidas, inte för hettan utan för pricken över i
Skrapa och skölj grisfötterna. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet
Det här är kalasmat eller efterrätt förstås som vi blivit bortskämda med av svärmor/farmor Ingegerd. På småländska kalas bjuds alltid på äkta hemlagad ostkaka