Hur gott är det inte med varma mackor då. Sällan jag köper formfranska ("rostebröd"). Är med i Pågens brödpanel och i senaste leveranser fick jag en limpa Jättefranska halv
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port Längdskuret formbröd (12 skivor) Fyllning 1+3 300 g tonfisk (konserverad, i vatten) 1 dl Majonnäs 2 dl crème fraiche 2 msk Chilisås salt och peppar Fyllning 2 1 dl crème fraiche 3 st ägg (hårdkokta) 1 dl dill (finhackad) 2 msk Majonnäs Garnering 2 dl Majonnäs 100 g Rökt skinka 200 g Färska räkor Ost (t ex Gouda) Tomat Gurka Citron Dill Bladsallad
Det är ju lite smörgåstårtetider nu, får man väl ändå säga. Skolavslutning, konfirmationer, studenter och andra somriga saker man vill fira görs ju enkelt och väldigt gott med just smörgåstårta
Utvecklingsfas igen på bebis innebär fullt upp på dagar och kvällar när rutiner slagits i spillror. Vi passar på att höra storkok när sambon väl är hemma, så att det bara ska vara att plocka fram mat när jag är hemma själv
Skär bort kanterna på brödet. Lägg 6 skivor bröd (2*3) tätt ihop på ett fat (lägg två hela skivor längs med mitten på tårtan, skär tre skivor i halvor till kanterna och en skiva i fyra delar till hörnen)
Ett tips från min tid på restaurang när jag gjorde många smörgåstårtor, är att fukta brödskivorna med lite vichyvatten innan de läggs ihop med fyllningen