När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa. Häromdagen hittade vi receptet hon gav till min yngste son när han var sju och vi lagade den goda, saftiga köttfärslimpan
Potatis- och köttfärsgratäng med vitlök. Stek köttfärsen och löken. Lägg ett lager (i en ugnsfast from) med potatisen och gräddblandningen och sedan hälften av köttfärsen, gör ytterligare ett lager av varje, avsluta med potatisblandningen
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Muurikkan har blivit välanvänd i sommar. Mycket tack vare det vackra vädret. För hur trevligt är det inte att stå utomhus och laga maten sådär mitt i naturen
Här gör vi en allt-i-ett-rätt med både köttfärs, lök och potatis i samma form. DAGENS RECEPT 14-11-24KÖTTFÄRSFORM MED POTATISAtt baka köttfärs i ugn är ju egentligen inget ovanligt. Öka sedan värmen till 225 grader och grädda rätten ytterligare ca 15 minuter eller tills potatisskivorna blivit mjuka och fått fin färg och köttfärsen verkar genomgräddad
1 kg köttfärs av valfri sort (jag använder nöt) 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 1 ägg 1 tsk dijonsenap 1 lök Salt & peppar Smör till stekning Gräddsås. 1 kg köttfärs av valfri sort
1. Blanda färs, vispgrädde, äggulor, salt och peppar i en bunke. 2. Forma till biffar, enkelpanera (vändas i skorpmjöl) dem och stek på svag värme i 4 minuter på varje sida