Halvtina viltmästarskaven. Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja i och lägg i viltmästarskaven och bryn den samtidigt som du försiktigt särar på varje lager av kött så att köttet blir jämnt brynt på alla sidor
500 g nötfärs - har du tillgång till älgfärs så går det alldeles utmärkt1 dl hirsflingor2 dl vatten1 ägg2 msk viltkrydda av något slag - min kommer från The Spice Tree½ msk salt1 stor vitlöksklyftaolja/smör till stekning15 g torkade trattkantareller3 dl valfri grädde - jag tog 1½ dl LF vispgrädde och 1½ dl LF matgrädde2 msk kantarellfondTa fram köttfärsen en halvtimme innan tillagning så den blir rumstempererad. 2 msk viltkrydda av något slag - min kommer från The Spice Tree
I helgen gjorde jag en Höstig Viltskavsgryta som blev riktigt god. 1 pkt viltmästarskav (polarica)10 cm purjolökchampinjoner, skogschampinjoner eller annan höstsvamp2,5 dl matlagningsgrädde2 dl turkisk yoghurt2 msk dijonsenap1 msk torkad timjankinesisk soyasalt och pepparBryn skavet. 1 pkt viltmästarskav
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen och knåda sedan samman allt ordentligt på ett bakbord så att det blir en jämn och fin deg
renfilé eller annat fint viltkött. 2 dl viltbuljong. Dela steken i två stora bitar, pensla köttet med olja och låt dem sedan ligga framme så de blir rumstempererade