Efterrätter

Efterrätter

  • 10 Recept
Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser Portioner. 6 ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås glass Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Smarrig förrätt

Smarrig förrätt

Kräftsjtärts och mangopaj ca 6 pers 1 smördegsrulle Fyllning 1 dm Hackad purjo (den vita delen) 200 g philadelfiaost (gärna smaksatt) 2 dl creme fraiche salt, peppar Garnering 1 brk kräftstjärtar ½ brk cocktailtomater 1 tärnad mango (eller 1 brk) dillfrön machesallad Gör så här Grädda pajskalet i 225 grader i ca 10 minuter (nagga botten) Blanda den hackade purjolöken (vita delen), philost, creme fraiche, salt och peppar
Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

Västerbottensruta med löjrom - förrätt - nyår

På nyårsafton vill man helt klart äta något gott, gärna till förrätt, huvudrätt och efterrätt. Själv tycker jag det är roligt att testa på nya saker, även om det kan vara vanskligt att göra en rätt man aldrig ätit tidigare för första gången när gästerna sitter och väntar
Coconut mango tart

Coconut mango tart

Preheat the oven to 350 F (180 C). Add digestive biscuits and melted coconut oil in a food processor and process until combined
Vaniljpannacotta med hjortronsylt

Vaniljpannacotta med hjortronsylt

Hjortronsylt är alltid gott tycker jag, men passar kanske allra bäst i juletider. Det här är visserligen inget nytt recept på pannacotta, den finns sedan tidigare på bloggen, men här är den tillsammans med hjortronsylt
Jordgubbar med flädermousse

Jordgubbar med flädermousse

Låt gelatinbladet ligga i blöt i kallt vatten ca 6 minuter. Dela chokladen i små bitar och låt den smälta i vattenbad