Verkligen ett enkelt och jättegott bröd. Såå saftigt. 50 g jäst5 dl vatten½ dl flytande honung50 g rumsvarmt smör1 tsk salt5 dl havregryn12 dl vetemjöl specialVärm vattnet till 37 grader och rör ner i den smulade jästen
Vi bakade supergoda kladdkakemuffins som du kan hitta recept på här. Jag var lite väl snabb att slänga påsen med receptet på så nu när jag köpt en ny påse med Fiberhavregryn (ICA gott liv) kan jag äntligen publicera det
Blötlagda aprikoser från steg 1 blötlagda kärnor från steg 1 400 g vatten (kallt) 100 g rågsurdeg 40 g jäst 600 g vetemjöl 200 g fint rågmjöl 75 g mörk sirap (räcker) eller 100 g enligt receptet 25 g salt (gärna havssalt) 50 g torkade tranbär, russin kan också gå bra havreflingor eller rågmjöl till topping
Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken. Från början verkar det dock vara ett recept ifrån Helena Ljunggrens blogg som för övrigt har en massa goda glassrecept på sin sida