bodils recept

  • 9 Recept

Frukt- och nötbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjöl och sirap och blanda väl till en klibbig smet
Långpannebröd med honung och havregryn

Långpannebröd med honung och havregryn

Verkligen ett enkelt och jättegott bröd. Såå saftigt. 50 g jäst5 dl vatten½ dl flytande honung50 g rumsvarmt smör1 tsk salt5 dl havregryn12 dl vetemjöl specialVärm vattnet till 37 grader och rör ner i den smulade jästen
Långpannebröd med havregryn

Långpannebröd med havregryn

Vi bakade supergoda kladdkakemuffins som du kan hitta recept på här. Jag var lite väl snabb att slänga påsen med receptet på så nu när jag köpt en ny påse med Fiberhavregryn (ICA gott liv) kan jag äntligen publicera det
Grovt gott surdegsbröd med solros och tranbär

Grovt gott surdegsbröd med solros och tranbär

  Blötlagda aprikoser från steg 1 blötlagda kärnor från steg 1 400 g vatten (kallt) 100 g rågsurdeg 40 g jäst 600 g vetemjöl 200 g fint rågmjöl 75 g mörk sirap (räcker) eller 100 g enligt receptet 25 g salt (gärna havssalt) 50 g torkade tranbär, russin kan också gå bra havreflingor eller rågmjöl till topping
Rågbröd från Falkenberg

Rågbröd från Falkenberg

Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite kall mjölk. Tillsätt resten av mjölken, salt, sirap, rågmjöl och nästan allt vetemjöl
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av det fingervarma vattnet. Häll i resten av vattnet, vetekross, fibrex-flingor, salt och brödsirap
Chokladparfait med lingon

Chokladparfait med lingon

Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör ihop äggula och florsocker. Vispa grädden. Rör ner äggröran och lite av grädden i den smälta chokladen
Chokladgrädde i flarn

Chokladgrädde i flarn

Vi bjöd på kall laxpaj som ni kommer att få receptet i sinom tid då jag tänkte göra den igen i en lite uppdaterad versjon på min födelsedag den 9
Hemmagjord gammaldags vaniljglass

Hemmagjord gammaldags vaniljglass

Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken. Från början verkar det dock vara ett recept ifrån Helena Ljunggrens blogg som för övrigt har en massa goda glassrecept på sin sida